Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Kάποιος σκέφτηκε (πρόωρα), ότι το αρνί έχει «γύρισμα»!

Αγαπητέ κύριε διευθυντά,

Με κατάπληξη, πλήξη και οργή παρακολούθησα, προχθές, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (astra), ένα ρεπορτάζ, που αφορούσε στην «οργισμένη» αντίδραση κάποιων κτηνοτρόφων, επειδή όπως υποστήριζαν, δεν έλαβαν έγκαιρα τα χρήματα που τους είχαν, κάποιοι «υπεύθυνοι» υποσχεθεί (ΟΠΕΚΕΠΕ) … Και αφού έστυψαν το μυαλό τους, επινόησαν, αυτοί οι άξεστοι «χωριαταραίοι» έναν εντελώς «πρωτότυπο» τρόπο, ώστε να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό αυτή τους την αγανάκτηση… Ποιος ήταν ο τρόπος αυτός; Θεώρησαν σωστό να πετάξουν (κυριολεκτικά) σαν τσουβάλι στο γραφείο (έπιπλο) των υπεύθυνων -για τη μη υλοποίηση της υπόσχεσης ανθρώπων-, ένα αθώο αρνάκι!!! Και αφού, το καημένο το αρνί, έκανε αναγκαστική «προσγραφείωση», αυτοί οι ίδιοι καραγκιόζηδες, το επανατοποθέτησαν σε όρθια στάση και θεώρησαν πρέπον και «αντρίκειο» να περιγελούν ένα αθώο πλάσμα! Αγαπητοί κύριοι, άξεστοι και αξύριστοι αγωνιστές των δικαίων της τσέπης σας, ποιος image maker σας συμβούλεψε τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης; Ποιος σας είπε ότι, εν ονόματι των δύο λεπτών δημοσιότητας (τόσο «βάσταξε» το ρεπορτάζ), μπορείτε να μεταχειρίζεστε κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα ανήμπορο, να σας ανταποδώσει τη «φιλοξενία», πλάσμα του θεού; Την επόμενη φορά, φροντίστε, για το δίκαιο και την επιτυχία του αγώνα σας, να «πετάξετε» κάποιον από εσάς, πάνω στο τραπέζι των διαβουλεύσεων…

Κι εσείς κύριοι και κυρίες δημοσιογράφοι και άλλοι των τηλεοπτικών συνεργείων, που είσαστε αυτόπτες μάρτυρες στο γεγονός. Δεν σας άγγιξε καθόλου αυτή η συμπεριφορά, αυτή η πράξη που μας ντροπιάζει σας είδος με λογική και κρίση; Δεν ένιωσε κανείς σας την ανάγκη να ψελίσει, έστω κάτι μικρό, on camera; (Η ρεπόρτερ του εν λόγω σταθμού βάπτισε τη συγκεκριμένη ενέργεια –αναπαράγω- «νέα δυναμική κινητοποίηση»).

Ο πολιτισμός κυρίες και κύριοι ξεκινά και τελειώνει στο σεβασμό προς όλα ανεξαιρέτως τα δημιουργήματα της φύσης. Αλλά, δυστυχώς, «πολιτισμός» είναι για σας μια άγνωστη λέξη, μια λέξη που δεν εξαργυρώνεται σε κανένα τραπεζικό κατάστημα και ως εκ τούτου άχρηστη! Πάρτε λοιπόν τα λεφτά σας και βάλτε τα στις γούνες σας!!!

Μετα τιμής

Παπαδήμος Σταμάτης

Ένα εμβρόντητο τηλεαρνί

Υ.Γ. το παρόν έλαβε χώρα παραμονές της αρνοκατάνυξης του Πάσχα...

1 σχόλιο: